2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Zapečená růžičková kapusta

Název Množství a jednotka
růžičková kapusta 500 g
moravské uzené 150 g
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 1 ks
podravka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je povaříme 20 minut téměř doměkka. Do vyšší nádobky odebereme 100ml vody, ve které jsme kapustičky vařili, přidáme 5 uvařených kapustiček a společně je rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované kapusty vlijeme šlehačku, přidáme vajíčko a rozšleháme. Osolíme, opepříme, můžeme ochutit troškou podravky. Zbylou růžičkovou kapustu scedíme a vložíme do máslem vymaštěné zapékací misky. Zasypeme nakrájeným uzeným masem (nebo pěknou anglickou). Zalijeme připravenou kapustovo-šlehačkovou směsí a zakryté pečeme v troubě na 180° asi půl hodinky. Těsně před dopečením zapékací formu odkryjeme, posypeme parmezánem a dopečeme dozlatova.

Tip:
Místo parmezánu můžeme dát eidam, goudu nebo ementál.
A kdo hubne, místo šlehačky dá mléko a místo uzeného krůtí šunku :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová terina

Postup: Nahrubo nastrouhanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě se zázvorem. Zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...